Winkel

Jazz CD’s in de uitverkoop !

Wij beschikken nog over ruim  250 in prima staat verkerende CD’s, o.a. uit het legaat van onze in oktober 20119 overleden voorzitter Joop van Dalen. Leden van onze jazzclub geven wij de mogelijkheid deze CD’s te kopen tegen de prijs van € 2,00 per stuk. Voor boxen van 2 of meer CD’s  is de prijs € 3,00.

Hier vindt u een  lijst van de beschikbare CD’s.

Mocht u interesse hebben, geef dan het betreffende nummer en naam van de CD hier door. U ontvangt dan een bevestiging van de reservering.

Uiteraard geldt hier ook de regel: wie het eerst komt…

Boek: De historie van de Jazzclub Assen

Jazzclub Assen werd opgericht op 30 januari 1981. Een vereniging, waarvan de harde kern dan wel een kwart eeuw ouder is geworden, maar het enthousiasme van weleer is nog volop aanwezig en met met haar vele activiteiten heeft de vereniging nog steeds een prominente plaats in de Nederlandse jazzwereld. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum verscheen het prachtige boek “25 jaar Jazzclub Assen“, waarin wordt teruggeblikt op de vele jazzevenementen die de afgelopen 25 jaar in Assen hebben plaatsgevonden. 100 Pagina’s met zeer veel foto materiaal zullen bij de jazzliefhebber, die de bijeenkomsten van club met enige regelmaat heeft bezocht, wellicht weer een stukje nostalgie naar boven brengen en voor velen mooie herinneringen oproepen. Ook wordt ruim aandacht geschonken aan de Stichting Jazz Concours Assen, een uit de club voortgebrachte organisatie, die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw onze stad het predikaat Jazzstad van het Noorden wist te verschaffen. De stichting bestaat weliswaar niet meer maar in de jaren 1983-1994 organiseerde men het gerenommeerde jaarlijkse Jazzfestival Assen, dat in de hoogtijdagen uitgroeide tot een driedaags evenement waarin door niet minder dan vijftig binnen- en buitenlandse orkesten werd deelgenomen.

Het boek is verkrijgbaar tijdens alle door Jazzclub Assen georganiseerde evenementen en kost slechts € 15,-.

Album: Dubbel CD 25 jaar Jazzclub Assen

Een bloemlezing uit de historie van Nederlands grootste jazzclub.

Op zondag 27 januari 2007 presenteerde de jazzclub een unieke dubbel CD “25 jaar Jazzclub Assen“. Een prachtige terugblik in de geschiedenis van de club, die begint met een try-out op 27 september 1980 met muziek van de Cotton Town Jazzband uit Enschede. Enkele maanden later, op 30 januari 1981 is de oprichting een feit. Op de cd’s wordt de historie chronologisch weergegeven, onder vermelding van het jaar waarin het desbetreffende orkest voor het eerst bij de jazz club optrad. Enkele keren is gebruik gemaakt van bij de club gemaakte live opnames.

Het gehele album is ook via de site te beluisteren. Daar vindt u ook een opgave van alle nummers.

Album: Jazz at the Coendersborg

De Stichting Roaring Twenties Groningen was in de 60er en 70er jaren een absoluut begrip in de Noord-Nederlandse jazzwereld. Toen het eind van de club in zicht was werd besloten in het theater Coendersborg Groningen opnames te maken van de huisorkesten van de “Roaring Twenties”. Dat resulteerde in het album Jazz at the Coendersborg, dat in 1974 op de markt verscheen en toen tegen de prijs van fl. 15,- verkrijgbaar was. Op de LP vinden we namen als The Northern Dixieland Jazzband, het kwartet “Houdt het Oudt”, pianist Jan Warntjes, het Willem Wolthuis Hot Viocta Septet, Mothoms’J, Jasbiskermers en de fameuze La Vida Jazzband. Al met al een collector’s item voor de jazzliefhebbers die al dan niet met enige weemoed zullen terugdenken aan deze voor hen misschien “gouden” jaren.

Er is nog een beperkte hoeveelheid beschikbaar te verkrijgen bij de evenementen van Jazzclub Assen of te reserveren per via het contactformulier. De prijs is slechts € 4,00.